Cursus Extreem Rechts

warmond
warmondblog
Published in
3 min readNov 28, 2023

--

De eendaagse opleiding Extreem Rechts van Warmond bereidt u voor op wat komen gaat. Op deze stoomcursus voor alle Nederlanders leert u hoe u van uw linkse hobby een rechtse levensstijl maakt.

Het lesprogramma bevat o.a. de volgende workshops:

Rechts lullen, extreemrechts zakken vullen. U leert een gematigd rechtse toon te bezigen terwijl u ondertussen de fijne kneepjes van het extremistisch ondernemerschap leert. Binnen no time weet u bakken geld te verdienen met zaken als fraude, uitzettingen en CO2-uitstootjes.

‘Je mag ook alles zeggen tegenwoordig.’ Van ‘Zwarte Piet’ en ‘Je lijkt wel een wijf’ tot ‘halfbloedje’ en ‘diversiteitsgeneuzel’: er is niks meer dat je niet mag zeggen tegenwoordig. U leert voorzichtig weer door links gecancelde woorden en uitdrukkingen in de mond te nemen. Daarbij wordt u getraind in het maken van opmerkingen als ‘We moeten over onze schaduw heen leren stappen’ en ‘Ik ben er voor alle Nederlanders’. Inclusief bonusworkshop: Hoe plaats ik met enige regelmaat een welgemikt ‘knettergek’?

Reactionaire flora en fauna. Bij het wandelen in de buitenlucht leert u af te genieten van groen in het algemeen en te treuren om het verlies daarvan. In plaats daarvan verlegt u de focus naar radicaal rechtse natuuruitingen als de zwarte adder, bruine beer en adelaar, maar ook op oerconservatieve flora als de conifeer en hulst.

Uitsluiten voor gevorderden. In deze workshop zinnen we op mogelijkheden om de combinatie van regen en zon te verbieden teneinde regenbogen te voorkomen. In een aansluitende masterclass onderzoeken we onder leiding van een expert de mogelijkheden van een rood-wit-blauwe regenboog.

Klederdracht. U ontdekt dat u de glimmende zwarte militaire laars met harde hak te allen tijde kunt dragen, niet alleen tijdens het marcheren. Dat u die eventueel kunt afwisselen met de cognackleurige loafer voor de warmere dagen (hoewel het in Nederland natuurlijk nooit echt heet wordt) en de klassieke boerenklomp. U krijgt tips om het rechtse schoeisel speels te combineren met mildere fashion statement-stukken als het Lonsdale-shirt.

Hollandsche pot. Bij alles wat u eet, zou u zich moeten afvragen: is dit wel van eigen bodem? Niet vanwege gedram over ecologische footprint, maar omdat gewoon al gek genoeg is. U leert Echt Hollandsche kaas te onderscheiden van buitenlandse nep en pure plofkip van biologische import. Plus: zo demoniseert u vleesvervangers, met na afloop een All you can eat.

Wilt u meer of minder? Ontspannende kennisquiz over wat we als Nederlanders als kiespijn kunnen missen, en waar het wel een onsje meer mag zijn.

Van cultuur naar folklore. In deze masterclass draait het om het afleren van uw linkse liefde voor abstracte sculpturen en geëngageerd toneel en geleidelijke blootstelling aan propagandistische muurschilderingen, nationalistische architectuur, voorheen Monsieur Cannibale in de Efteling, volksdans, Wagner en de gluurpop.

--

--